16-11-2015

Volledig nieuwe Triumph Speed Triple modellen onthuld

De nieuwe Triumph Speed Triple S en Speed Triple R brengen de erfenis van de eerste fabrieks Street Fighter op een geheel nieuw niveau qua prestaties, handling, kracht, mogelijkheden en karakter.

Gecentreerd rond een nieuw 1050cc triple motorblok, leggen de nieuwe Speed Triple S en R de lat binnen het segment van de supernakeds weer hoger. Het nieuwe motorblok is aangepast met  maar liefst 104 nieuw ontwikkelingde onderdelen die samen meer vermogen en, belangrijker nog, meer koppel over het gehele toerengebied leveren. Dit terwijl nog steeds wordt voldaan aan de Euro 4 regelgeving en er een bezuiniging  van 10% qua brandstofverbruik behaald is! De wijzigingen van het motorblok bestaan uit een nieuwe verbrandingskamer, nieuwe cilinderkop, nieuwe krukas, nieuw zuigerdesign en nieuwe 'ride-by-wire' gasklephuizen. Extra ontwikkelingen bestaan uit  een slip-assist-koppeling, een kleinere, efficiëntere radiator en een nieuwe ‘free-flow’ uitlaat die 70% meer doorstroom biedt.

De nieuwe Speed Triple S en Speed Triple R beschikken ook over een overdaad aan rijder ondersteunende technologie. Deze moderne technieken, die bijdragen aan de prestaties en het vermogen van de Speed Triple, komen uit een nieuwe ECU die gekoppeld is aan een nieuwe, verstelbare ride-by-wire gasklep met selecteerbare mappings die het gevoel, de reactiesnelheid en de controle te verhogen. Er zijn nu 5 verschillende rijmodi om uit te kiezen: Road, Rain, Sport, Track en een nieuwe, zelf instelbare modus, waarbij de berijder zelf de optimale waarden voor de omstandigheden qua weg of omgeving in kan stellen.

Wat opvalt aan de nieuwe Speed Triple S en R is de agressieve, sportieve styling. Een smal, uitdagend ontwerp voorzien van de herkenbare dubbele koplampen, nu aangevuld met kenmerkende dagrijverlichting. De lage, aanvallende houding wordt geaccentueerd door strakke nieuwe kuipdelen en een volledig nieuwe, door de Daytona 675R geïnspireerde, achterzijde. Dit alles is bereikt zonder verlies van de naakte minimalistische schoonheid die synoniem is met de Speed Triple.

De nieuwe Triumph Speed Triple S en Speed Triple R schrijven een nieuw hoofdstuk in de Speed Triple’s historie. Een hoofdstuk waarin nog steeds alles draait om  het leveren van de perfecte balans van vermogen, handling, inzetbaarheid en karakter in twee nieuwe supernakeds, ontworpen voor maximaal plezier en maximale spanning en een maximale indruk op je vrienden.

Wilt u alles weten over deze prachtige nieuwe Speed Triple, kom dan naar onze showroom!

Meer nieuws

Deel deze pagina op: