04-06-2017

TRIUMPH LEVERT DE MOTOR VOOR DE MOTO2

Vandaag is officieel bekend gemaakt dat Triumph exclusief leverancier zal worden van de motoren voor het Moto2TM kampioenschap van 2019 en de twee daaropvolgende jaren.

Triumph heeft een driejarig contract getekend bij Dorma, de eigenaar van de merkenrechten van de MotoGPTM, voor het leveren van een specifiek voor de competitie getunede 765cc driecilinder met meer vermogen en koppel.

Paul Stroud, Chief Commercial Officer bij Triumph Motorcycles, hierover; “Dit is een belangrijk moment voor Triumph en het voegt een nieuw hoofdstuk toe aan onze 110-jarige geschiedenis in de motorsport. Daarbij borduren we hiermee voort op de behaalde successen van onze driecilinders tijdens de Ilse of Man TT en de British Superbike kampioenschappen. Wij kijken uit naar een langdurige en succesvolle relatie met Dorna en de Moto2TM teams, rijders en fans.” 

De motor

De voor de Moto2 geprepareerde 765cc krachtbron, dat gebaseerd is op de 765cc driecilinder van de Street Triple RS, is gemodificeerd zodat deze meer lucht krijgt en hoger in de toeren klimt waardoor de algehele prestaties zijn toegenomen. Daarnaast zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd om de motor aan te passen voor wedstrijd gebruik, waaronder:

  • Aangepaste cilinderkop met gemodificeerde in- en uitlaat poorten voor meer flow.
  • Titanium kleppen en stijvere klepveren in verband met de toegenomen toeren per minuut.
  • Een race dynamo met een lagere output en verminderde inertie.
  • Verlengde 1ste versnelling
  • Specifiek voor wedstrijden ontwikkelde “Slipper Clutch” die instelbaar is.
  • Specifieke race ECU; die ontwikkeld is in samenwerking met Magneti Marelli
  • Aangepaste motordeksels die bijdragen aan een smallere motor.
  • Een ander carter die een verbeterde vorm van het spruitstuk mogelijk maakt.

Dit nieuwe 765cc motorblok is ontstaan door een significante doorontwikkeling van de geprezen driecilinder van de Daytona 675, die een succesvol verleden kent in de motorsport met overwinningen op de Isle of Man TT, Daytona 200 en British Superbike kampioenschappen van 2014 en 2015.

CGI video van het Triumph Moto2 motorblok: https://youtu.be/bDT8y0WEfxo

 

 

Meer nieuws

Deel deze pagina op: