30-09-2014

Triumph goes special op Intermot

Tijdens de persdag van de international beurs in Keulen, Intermot, onthulde het legendarische britse merk maarliefst vijf bijzondere special editions.  Met de speciale uitvoering van de Street Triple R, de Rx, geeft Triumph een nieuwe impuls aan de onbetwiste leider in het streetfighter segment. Daarnaast  brengen zij een ode aan diverse hoogtepunten en de custom scene met de Bonneville T214, de Bonneville Spirit, Bonneville Newchurch en de Thruxton Ace Special Edition. 

Special Edition: Street Triple Rx

Met de komst van de Street Triple Rx krijgt de wereld van de streetfighters weer een onbetwiste leider. De Rx combineert een agressieve uitstraling met een bijna duivelse glimlach in een extreem uitziende, opvallende motor. De Street Rx is daarnaast doorspekt met invloeden van de de Daytona 675R, winnaar van diverse TT-races en de beroemde Daytona 200 in Amerika. Deze nieuwste topversie van de Triumph Street Triple R valt gelijk op door een nieuw, messcherp profiel met Aluminium Silver kleurstelling en Diablo Red subframe en details in diezelfde kleur, zoals de handbeschilderde accenten op de wielen. Het geheel wordt gecompleteerd door de speciale graphics. 

Het hoekige zadel werd getransplanteerd vanaf de Daytona, waardoor de aanvallende lijn van de Street Triple nog meer wordt onderstreept. Tel hierbij de extra standaard quickshifter, zadelkap, onder(punt)kuip en flyscreen op, en de dagelijkse inzetbaarheid is net zo gewaarborgd als een snelle rit over een uitdagende route. Natuurlijk wordt de aandrijving daarbij verzorgd door het beste supersportmotorblok van dit moment; de 675cc driecilinder met twaalf kleppen, 106 pk en een massief koppel van 68 Nm. Ideaal voor ontspannen, gecontroleerde acceleratie en continu drive, begeleid door de unieke inlaatgrom van de driecilinder

De Street Triple Rx heeft de beste componenten om altijd de ideale motorrit mogelijk te maken, waarbij de Street als basis al over rijeigenschappen beschikt die steevast als beste uit elke test komen. Denk daarbij aan het brede, vlakke stuur, het aluminium twin spar frame, de volledig verstelbare 41mm KYB upside-down voorvork en de zwevende 310mm remschijven met Nissin vierzuiger remklauwen en ABS. 

Op basis van dit uiterst complete pakket is er dus nu de beste Street Triple ooit. Klaar voor de start, klaar voor de straat.

De  Street Triple Rx wordt in januari bij de dealer verwacht, prijzen worden later bekend gemaakt. 

Special Edition: Thruxton Ace 

Om de rijke historie die Triumph Motorcycles en het Ace Café delen te onderstrepen, brengt Triumph een unieke Special Edition van de Thruxton uit, toepasselijk Thruxton Ace genoemd. De Thuxton Ace combineert het aantrekkelijke silhouet van de originele Triumph met een schitterende Pure White en Jet Black kleurstelling. Dit als briljant bewijs van de rijke historie die het Ace Café en Triumph samen delen. De motorfiets is op subtiele wijze voorzien van de historie van beide cultmerken, met het beroemde Ace Café logo op de tank, zijpanelen en achterzijde. 

Door het lage stuur, de aluminium velgen in de spaakwielen en een dominant aanwezige ‘racing stripe’ over de tank, ziet de Thuxton Ace eruit alsof hij elk moment klaar is om vanaf de pole position van een klassiek startveld te vertrekken. Om vervolgens net zo goed voor het plaatselijke café te passen, na een mooi stuk motorrijden. 
Met hetzelfde motorblok als de beroemde Triumph Thruxton wordt de aandrijving verzorgd door de soepele paralleltwin van de Bonneville. Dit smeuige blok levert een topvermogen van 69 pk en een maximaal koppel van 69 Newtonmeter, uitgesmeerd over het hele toerenbereik en vergezeld van een pittiger uitlaatgeluid. 

De Triumph Thruxton Ace is niks minder dan een rijdend eerbetoon aan een legendarische plek. Gemaakt om herinneringen op te roepen en nieuwe ervaringen tot nog mooiere herinneringen te laten verworden. De Thruxton Ace is hiermee vooral een dagelijks bruikbaar icoon.

De Thruxton Ace is beperkt verkrijgbaar vanaf december in een oplage van 50 stuks voor de Benelux en kost in Nederland € 11.490 en € 10,590 in België. 

Special Edition: Bonneville T214 Land Speed 

Met de komst van de Bonneville T214 Land Speed Limited Edition eert Triumph haar rijke geschiedenis op de zoutvlaktes van Bonneville in de Amerikaanse staat Utah in het algemeen, en het record van Johnny Allen uit 1956 in het bijzonder. Met de Triumph Cee-Gar streamliner behaalde Allen een gemiddelde van 214,4 mijl per uur, oftewel ruim 345 kilometer per uur. De Cee-gar is nog steeds te bezichtigen in het National Motorcycle Museum in Birmingham in Engeland.

De Bonneville T214 is voorzien van een uniek kleurenschema, waarbij de link naar de “Texas Cee-Gar” direct zichtbaar wordt. Die werd aangedreven door het motorblok van de klassieke Triumph Thunderbird 650 en liep daarvoor op methanol. De streamliner carrosserie was ontwikkeld door luchtvaartpiloot  J.H. “Stormy” Mangham, daarbij geholpen door de legendarische Triumph dealer annex tuner Jack Wilson. De officials van de AMA en de FIM zagen met eigen ogen hoe deze “sigaar” op 6 september 1956 het landsnelheidsrecord voor motorfietsen verpulverde en op een niet te bevatten 214,4 mijl per uur zette. Als eerbetoon aan dit onaantastbaar geachte record noemde Triumph Motorcycles haar nieuwste model “Bonneville”, al gauw liefkozend afgekort tot “Bonnie”. Het record bleef staan tot 1962, toen Bill Johnson zijn Dudek Triumph streamliner met behulp van nitromethaan naar een nieuw record van 224,57 reed. 

De nieuwe Bonneville T214 Limited Edition heeft de  T100 Black als basis, om met de handgeschilderde  Caspian Blue en Pure White kleurstelling de Texas Cee-gar te weerspiegelen. Het blauwe voorspatbord voert dan ook trots dezelfde witte ster als de legendarische streamliner. Het ingekorte achterspatbord past perfect bij de diepzwarte wielen, stuur en achterschokdemper. De authentieke looks worden nog versterkt door de rode stiksels op het zadel en de kleinere koplamp. Wereldwijd zullen er maar 1000 T214’s verkocht gaan worden. 

In de herfst/winter collectie van Triumph zal er ook een Land Speed Clothing Range gevoerd worden, die nauw aansluit bij de recordsnelheid en de Cee-gar. Denk daarbij aan een Speed Record jacket, voorzien van CE certified Knox protectie, TriTex waterproof en windproof Z lagen. Verder bestaat de collectie onder andere uit een t-shirts, polo, vest en cap.

De Bonneville T214 zal in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar zijn vanaf oktober. De prijs zal later bekend gemaakt worden via de website www.triumphmotorcycles.nl. 
 
Special Edition: Bonneville Newchurch 

Triumph-fans weten het allemaal: in Oostenrijk ligt een dorpje dat één week per jaar Newchurch heet. Jaarlijks strijken hier duizenden Triumph-fans neer voor de Tridays, waardoor de eigenlijk naam Neukirchen al snel vergeten wordt. Tijdens de Tridays wordt het dorp overspoeld met alle Triumph’s die je je voor kunt stellen, van zelfgebouwde showmotoren tot offroad dragracers die aan de beroemde “Rumble” meedoen.
Met de nieuwe Bonneville Newchurch Special Edition is er nu een model waarmee deze jaarlijkse bedevaart het hele jaar door gevierd kan worden. De Newchurch heeft een fris, tijdloos uiterlijk, een laag zadel met opvallende bekleding en stoere, zwarte accenten die over de hele machine verdeeld zijn. De handgeschilderde bies op de tank kan naar keuze voorzien worden van een Cranberry Red / Pure White kleurencombinatie of van de al even opvallende Sapphire Blue / Pure White kleuren, waarbij er met de hand nog een aantal zwarte details toegevoegd worden. 
De opvallende uitstraling van de Newchurch wordt gecomplementeerd door zwarte spatborden, een zwart koplamphuis en zwarte spiegelhouders en achterveren, wat het geheel een prachtige uitstraling geeft. Als kroon op dit werk is de Bonneville Newchurch voorzien van een uniek zadel en zwarte zevenspaaks wielen, met daarop een handgeschilderde pinstripe. Het resultaat is een Bonneville die net even meer opvalt, en door de unieke features een perfecte basis is voor motorrijders die hun motorfiets nog verder willen customizen.  

Het kloppende hart is en blijft natuurlijk de iconische 856cc sterke parraleltwin die de Bonnie tot de meest begeerde motorfiets aller tijden maakt. Daarbij blijven dus ook alle visuele hoogtepunten bewaard, zoals de carburateurreplica’s, de klassieke route die de uitlaatbochten volgen en de schitterende carterhelften. Al deze historische looks verbergen de nieuwste motortechniek qua duurzaamheid en rijeigenschappen, waarbij de 68 pk en 68 Nm een breed aanspreekbaar toerengebied geven, aangestuurd door de laatste technieken op het vlak van brandstofinjectie en motormanagement. 

Net als alle Bonneville’s is de Newchurch Special Edition bijzonder makkelijk te berijden, dit door het lage zadel, de uitgekiende ergonomie en de ontspannen rijeigenschappen. Ook is er voor de Newchurch het ruime aanbod aan accessoires, die eindeloos variëren van windschermen tot waxed-cotton koffers en van Arrow uitlaatsystemen tot verchroomde onderdelen. 

De Bonneville Newchurch zal vanaf april 2015 geleverd worden bij de Triumph dealers, dit wel in een gelimiteerde oplage. De prijzen zullen later bekend gemaakt worden. 

Special Edition: Bonneville Spirit 

Met een model dat al sinds 1959 meegaat, is het onmogelijk dat elke motor exact gelijk is. Sterker nog, het customizen van de Bonneville is een wereld op zich geworden, waarbij de ene special nog mooier is dan de andere custom. De Triumph Spirit is de special waarmee Triumph zelf laat zien wat er allemaal mogelijk is als je de “Spirit of Customisation” te pakken krijgt. De Spirit belichaamt de stijl en natuurlijke coolfactor van de ‘Bonnie’ uit de jaren ’50, om zo met moderne techniek gecombineerd de nieuwe Britse Classic voor de 21-ste eeuw te zijn. 

Op de Intermot 2014 in Keulen legt Triumph de basis van de “Spirit of Customisation” door de introductie van de Bonneville Spirit. De Spirit is natuurlijk gebaseerd op de Bonneville T100, de legendarische motor wiens paralleltwin al decennia bekend staat om prestaties, duurzaamheid en coolfactor. De Spirit heeft een unieke Spirit Blue / New England White kleurstelling, aangevuld met een aantal zwarte onderdelen die de opvallende kleuren nog meer laten opvallen. Stuur, spiegels, voorspatbord en velgen met naven zijn ‘Jet Black‘ gemaakt, net als de minimalistische koplamp die overgenomen is van de Triumph Scrambler. Ook het zadel valt op door de witte stiksels en opvallende textuur van het materiaal. Kenners zullen zien dat het achterspatbord ook korter is, dit komt van de Triumph Thruxton. Nog zo’n mooi detail is de moderne versie van een naambadge op de tank. Verdere customizing wordt eenvoudig gemaakt door een zeer brede range aan accessoires, zowel functioneel als gericht op het nog verder personaliseren van het uiterlijk.

Ook deze Bonneville wordt aangedreven door de 865 cc sterke paralletwin, die goed is voor 68 pk en exact evenveel Newtonmeters, die over het hele toerengebied bruikbaar zijn. Samen met het unieke geluid is de Bonnie hiermee niet alleen een prachtige verschijning, maar ook een echte ‘rijdersmotor’, die garant staat voor makkelijk, ontspannen motorrijden. 

De Bonneville Spirit zal vanaf april 2015 in een beperkte oplage in de showroom van de dealers staan. De prijs zal later bekend gemaakt worden.  

Meer nieuws

Deel deze pagina op: