11-01-2013

Triumph introduceert Tiger Sport in Brussel

Afgelopen donderdag had Triumph een wereldprimeur in Brussel; de introductie van de Tiger Sport

Triumph heeft de Tiger voor 2013 een allesomvattende upgrade gegeven. Die zorgt niet alleen voor een meer sportieve inborst, maar rechtvaardigt ook een nieuwe naam: Tiger Sport.


De achterste helft van de motorfiets is compleet nieuw. Dat geldt ook voor het grootste deel van de voorkant, waar bijna elk zichtbaar onderdeel vernieuwd is. Daarnaast komt er 10 PK meer uit het karakteristieke 1050cc driecilinder motorblok.

De Tiger Sport is een straatmotorfiets met adventure-styling, gemaakt voor de purist die zich wil concentreren op de kernwaarden van motorrijden: een sterk en uitdagend motorblok, strakke stuureigenschappen en een rijhouding die geschikt is voor alle soorten ondergrond. Daarbij komt nog een flinke bonus: het versterken van het frame en het upgraden van de vering zorgt niet alleen voor beter sturen, maar heeft de Tiger Sport ook praktischer en comfortabeler dan ooit gemaakt.

De Tiger Sport is hiermee een van de echte allround motorfietsen, met volop power en wendbaarheid op iedere weg en de veelzijdigheid van een serieuze toermotor, die ook nog eens ideaal voor woon-werkverkeer is. Voor kilometervreters is de Tiger Sport de ideale, sportieve motorfiets. Over lange afstanden, zowel solo als met een passagier, biedt de Tiger Sport daarvoor uitzonderlijk veel comfort, terwijl hij net zo makkelijk door het dagelijkse verkeer schiet.

Dit alles met de geruststellende veiligheid van zijn hoge zichtbaarheid, rechte rijpositie, aansprekend motorblok en vernieuwd ABS.

De eerste Tiger Sports worden in maart bij de dealer worden verwacht en de prijzen zullen in februari bekend gemaakt worden.

Meer nieuws

Deel deze pagina op: